Kött och bea

Det behöver inte vara svårare än så!


Chorizo-chips

Ni vet när man har något i kylen som man glömt eller inte orkat täcka med plast och som ligger och blir lite hårt i kanterna efter några dagar och känns SÅDÄR aptitligt? Typ pålägg och ost.

Jag hade ett gäng chorizoskivor som legat i kylen och blivit hårda. Så nu när suget slog till (har inte käkat middag...) såg jag till att ta vara på dem!

In i en plåt på bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Peppra på som sjutton med FivePeppers-kvarnen från Santa Maria (?) och in i ugnen (högst upp) i 225 grader max någon minut eller två. Ta ut dem precis när du tror att de kommer brännas om du låter de va inne en sekund till.

Låt svalna och servera med lite basilika på! SÅ SJUKT GOTT!!!

Åh så gott det hade varit om jag haft lite mozzarella på innan de åkte in i ugnen eller parmesan efter ugnen. Nästa gång!



De var godare än de såg ut...

Kvällsmål LCHF

Mitt gudomliga kvällsmål ikväll består av kesella, stevia, hallon, blåbär och vaniljstång från Borgeby Kryddgård som jag köpte i Hötorgshallen för ingentingalls. Vad skulle jag göra utan min kvällsgeggamoja?

Kan förövrigt verkligen tipsa om Borgeby Kryddgårds kryddor. Finns längst in i hallen där de säljer nötter, torkad frukt o.s.v. (och även på nätet såg jag nu). Riktigt billiga kryddor och utan onödiga tillsatser. Känns fresh. Den malda vaniljstången kostar ynka 20 kr och ger riktigt god smak plus att man slipper onödiga kolisar som man får i sig om man har i en tesked vanillinsocker i kesellan. Stevia + vaniljstång = sant!



Klämde ner mig i ett par jeans på Gina Tricot...

... det går åt rätt håll i alla fall...


Hittade stevia på Ica!

Älskar att min nya lokala ICA säljer stevia! 500 gram för ca 40 kr. Inte superbilligt om man vill baka på det men perfekt att strössla på kesellan (börjar tröttna på Fun Light Wildberries...)



Dagens träning + LCHF

Är helt proppmätt efter en kanske liiite för stor middag. Det blev två burgare med alla tillbehör (inget bröd såklart) och halloumi. Ska dra ner på portionsstorlekarna sakta men säkert.

Dagens träning: 1timme15min PW
Dagens frukost: kaseinsmoothie, hett citronvatten och kaffe
Dagens lunch: baconröra med avokado och keso
Dagens middag: (se ovan)


LCHF när det är som godast!

Prosciutto-chips, mozzarella och sallad på avokado, tomat och spenat. Hallonbalsamico och tre sorters peppar på det. NAM!!!


Busy busy!

Ajajaj... En vecka full av åtaganden och bloggen fick lida. Nu blir det flytt med väldigt kort varsel bl.a. så det blir inte mycket bloggande den närmaste veckan heller men jag räknar inte med att LCHF-en och träningen ska behöva lida.

Provade för övrigt en kjol ur min "jag ska bara gå ner några kilo"-låda från källaren och DEN SATT SOM ETT SMÄCK!!! Dog lite. Nu kör vi!

Måndagssvullen

Urk. Vaknade imorse med den lättidentifierade känslan av måndagssvullnad som infinner sig efter en söndag med fusk. Hade igår som "fuskdag" - det hade jag redan planerat i början av veckan för att undvika eventuellt fusk innan dess. Men när det kom till kritan så märkte jag att LCHF-rutinerna gjort mig immun mot suget. Trots det så fuskade jag (dumt nog). Åt pizza, lite choklad och två tacos under gårdagen. Det känns idag i magen och i kroppen, men det är bara att ge sig på ´t igen!

Nu bär det av till gymmet för ett hårt pass med både styrka och kondition och senare idag blir det en lång powerwalk. Den här veckan ska mitt schema som jag satt upp för mig själv följas och jag ska INTE fuska. Det är helt onödigt när jag ändå mår så bra av LCHF och inte är sugen på fusk.



En middag från förra veckan; kräft/svampröra med spenat + keso och körsbärstomat. Blir nog en repris ikväll!


Sova, mysa, äta

Dåligt med bloggning de senaste dagarna men jag skyller på en kombination av jobb, mys och lite fusk i form av choklad, snittar och diverse plockmat igår. Imorgon är det nya tag och massa blogg!

Tränat bort träningsvärken

Idag trodde jag verkligen att jag skulle bli tvungen att bli buren ur sängen. Att träna på träningsvärken visade sig dock vara en hit. Trots skakiga ben och armar igår så känner jag mig smidig och genomtränad i kroppen. Kanske ska köra ett pass till idag. På lördag blir det möte med revisorn och på kvällen är det fest och söndagen är reserverad för vila så det kanske är skönast att få veckans fyra träningspass avklarade så tidigt som möjligt.





3 liter vatten

Har idag fått ner över tre liter vatten fördelat jämt under dagen. Underbart! Brukar oftast panikdricka vatten på kvällen för att jag missar att dricka under dagen - vilket så klart är helt värdelöst eftersom kroppen inte kan ta tillvara mycket vatten på en gång. Hoppas på att min kropp ska "släppa" lite på vattnet den samlat på sig this time of the month (ni tjejer förstår ;).


Träningskaraktär!

Förra veckans dåliga styrketräningsfrekvens skyller jag på att jag höll på att komma in i LCHF-mode.  Det blev ett pass + ett gäng långa promenader. Den här veckan har jag dock visat bättre karaktär. Två hårda pass måndag/onsdag och två pw:s hittills. Igår kunde jag knappt gå p.g.a. träningsvärken, men det är bara att hoppa upp på hästen igen vilket jag gjorde idag. Är ruskigt nöjd. Veckans resterande pass ska jag försöka få in på fredag och lördag. Imorgon blir det minst en mil pw.

Bjuder på underbara bilder från gårdagens promenad i solnedgången:





en katt sprang över den tunna isen - modigt! :D


LCHF: Broccoligratäng med bacon

Måndagens middag blev en superhit! Definitivt en ny favorit. Broccoligratäng med bacon och till det; en jordgubb/avocado/lök-sallad med massa balsamico. Dessutom var resterna jag åt till lunch dagen efter ännu godare. MUMS!


Under Armour Coldgear Legging

Nu har jag använt mina Under Armour Coldgear Leggings i två veckor och är så extremt nöjd! Jag köpte dem på UA-utförsäljningen i Tvålpalatset här i Stockholm för 200 kr. På Nelly.se kostar de 499 kr.

Tightsen är välsittande, har perfekt stretch, sitter bra vid bensluten och skyddar bra både mot svett och kyla. Vid nästa utförsäljning hoppas jag på att kunna köpa ett-två par till så man alltid har ett par fräscha i byrålådan :)




Längtar efter sommar-musik

Precis när jag hade börjat tröttna på den här låten dök en Fred Falke-remix upp! Är så glad! Älskar långa, bra uppbyggda remixer på grymma låtar som man aldrig tröttnar på!

Heavy Cross (Fred Falke Remix) med The Gossip är en sån låt. Har lyssnat på den i två år men tycker fortfarande den är lika fantastisk. (Som ni märker gillar jag Fred Falke...)







Rekord: plankan!

Igår på gymmet så kom jag på att jag faktiskt hade satt ett mål för februari som jag helt glömt bort. Jag skulle klara 2 minuter plankan innan februari var slut. Så jag provade om jag klarade 2 minuter. Mitt tidigare rekord är 1:30 så det är rätt stor skillnad och eftersom jag glömt bort det här så har jag inte gjort så mycket för att nå målet. Men jag klarade i alla fall 1:40 vilken måste ses som bra ändå :) Ska försöka klara 1:50 innan den här veckan är slut!

Dagens mat och motion

Om jag skulle äta, träna och jobba så här varje dag skulle jag nå mitt mål på max två månader, karriärs och - kroppsmässigt.

Motion:

1 timme, 10 min PW totalt 7 km
ca 1 timme, 20 min styrketräning

Mat:

Frukost: smoothie på frysta jordgubbar, grädde och yoghurt + kasein
Lunch: skagenröra, tre ägg och tomat
Middag: Broccoli och -bacongratäng (recension kommer senare ikväll)

Klappar mig själv på axeln. Starkt jobbat!

Bukfylla

Säga vad man vill om skagenröra, kokt ägg och körsbärstomater till lunch men mätt blir man i alla fall... Äckligt mätt. Det är en sån där typisk LCHF-rätt som mest känns som bukfylla även fast de första tuggorna är supergoda. Åt det till lunch vid tre och ska äta middag nu sex timmar senare och känner knappt någon hunger. Och då har jag även tränat en timme. 


Meat loaf LCHF-style

Gårdagens LCHF-middag: köttfärslimpa med lök/gräddsås, keso och sallad.
Ruskigt gott och enkelt att göra!


Jobbpaus och vårsol

Det börjar nästan bli tjatigt med de här inläggen om vårpromenader ;) Men japp. Inledde arbetsveckan med en riktig bortrensning av olästa mail som legat och skavt i jobbmail-inkorgen (fler än jag som har en fobi för dessa?) och tog sedan en välbehövd promenad på 7 km. En timme och 10 minuter tog den. Utforskade lite nya promenadvägar. Normalt brukar jag gå runt Sickla-sjön eller in mot stan och runt Söder men idag var det för lerigt att gå skogssidan runt sjön så jag fortsatte bara rakt fram förbi Sickla Köpkvarter och hittade en helt underbar stig längst vattnet på en platå.

Nu har jag massa energi! Tur det. Har ca 100 paket som ska packas och skickas iväg i jobbet + massa bokföring som ska förberedas inför ett möte med min revisor.






Trötter

Det var en trött tjej som släpade sig ut i solen just. Fredagens gig blev till min och mångas besvikelse inställt men det blev en kul kväll ändå. Gårdagen spenderades ute i solen med ett glas bubbel eller två. Idag går jag inte snabbt. Masar mig framåt i 11 min/ km och lyssnar på Håkan Hellström-ballader.

Ha en fin söndag!


Avicii i Globen ikväll

Ikväll blir det Avicii i Globen. Är så sjukt peppad på det här giget! Helt stirrig och studsig. Jag har städat hela lägenheten som en Duracell-kanin, lagat mat, sprungit på stan. Har lite svårt att slappna av haha.

Valet av dryck ikväll är inte så svårt: vodka/redbull. Känns som det enda rätta (förutom det självklara: resorb och vatten). Det ska dansas i fem timmar så det får räknas som dagens träning, även fast det låter lite paradoxalt med tanke på att jag kommer dricka alkohol ;) Oh well.

Det finns ju en anledning till att man inte la på sig lika mycket när man var ute och sprang på krogen som 18-åring. Då stod man inte och hängde i någon bar utan intog dansgolvet direkt och lämnade det inte förrän stället stängde!



Laila Bagges viktnedgång

Igår läste jag i Aftonbladet (kvalitetstidning. Verkligen.) att Laila Bagge fått en hel del kritik från sina bloggläsare när hon jublade över att hon gått ner 6 kilo på en och en halv månad och har tre kilo kvar till matchvikten. T.ex. skrev "Jess": ” Jag är 1.63 cm lång och väger 62 kg, som du gjorde när du var gravid. Ska jag helt plötsligt känna mig tjock nu då? Allvarligt talat.”

Ursäkta?!!

Jag blir förbannad och häpen över denna syn på övervikt, trivselkilon och ohälsa som verkar infektera oss svenskar utan att någon reagerar. SJÄLVKLART ska ingen behöva bli påhoppad eller få sin kropp bedömd och kommenterad bara för att man lägger ut bilder på sig själv eller skriver ut sin vikt, t.ex. när Blondinbella visade upp sig i bikini för någon månad sen.

Men jag tror det är jätteviktigt att inse att ohälsosam övervikt är minst lika farligt som ohälsosam undervikt. Idealet som vi blir matade med genom tidningar, filmer, tv, mode o.s.v. är sjukligt men det betyder inte att motsatsen; att vara sjukligt överviktig, är bättre. Det verkar som om det är fult att vilja gå ner i vikt och inte nöja sig med att de där 5-10 kilona övervikt sitter kvar på kroppen. Unnar du dig själv godis, skräpmat och lite för mycket alkohol så har du bra självkänsla och är trygg i dig själv, så verkar många resonera!

Det är ju helt sjukt! Självklart är det grymt om man är stolt över sin kropp och vågar visa upp sig trots att man inte ser ut som en Victorias Secret-modell. Men att vara trygg i sin kropp och ha en hälsosam kropp är inte samma sak. Jag tycker inte man ska nöja sig med att vara "big and beautiful" om man riskerar sin hälsa. Sen är hälsosam inte alltid samma sak som smal.

Kommentaren i Lailas blogg är så dum att jag bara gapar. Självklart kan man inte känna sig tjock för att någon annan har en lägre matchvikt än du själv. Alla har olika förutsättningar. Alla har olika matchvikt och har olika svårt att bli av med fett och bygga muskler. Men varför ska Laila inte få skryta om sina grymma resultat och skriva om hur bra hon mår så kort efter förlossningen bara för att det finns de som läser hennes blogg som är missnöjda med sig själva? Måste Laila visa upp en fläskig, trött kropp som inte orkar någonting för att hennes läsare ska tycka att hon är en bra förebild? Folk måste sluta projecera sitt eget missnöje över sin kropp på de som faktiskt tar tag i sin själva.

Lite rörigt inlägg kanske men jag hoppas jag fått fram min åsikt ändå ;)

Godmorgon efterlängtade fredag!

Hälsar fredagen med gräddsmoothie, finncrisp-mackor, kaffe och DN Fredag. Idag laddar jag upp inför kvällens Avicii-gig i Globen!


Kladdkaka

Jag är väldigt nöjd med mig själv nu när den här dagen nått sitt slut och jag har lyckats bekämpa suget efter bakismat! Det blev het svampröra till lunch, salami och brie till middag och kladdkaka med grädde och hallon. Jag är mätt och belåten. Behöver verkligen inte pizza och godis för att stävja bakfyllesuget!


Dagen efter

Det var en riktigt rolig och otippad kväll igår! Trevligt sällskap, bowling och vackert väder ledde till en spontankväll med vin och lite öl. Ölen måste väl ändå ses som fusk? Dock är jag riktigt stolt över att jag inte fuskat en enda gång med godis, fyllekäk på McDonalds eller en flottig pizza så här dagen efter. Även när mitt sällskap köpte med sig 4 st Ben & Jerrys innan vi skiljes åt kände jag mig inte ett dugg sugen på att fuska!

Så jag ger mig ändå en klapp på axeln för min starka karaktär :)

RSS 2.0