Bowling ikväll

Nu bär det av till Marion´s på Kungsgatan för bowling och några glas (TORRT!) vitt vin.


Nåt för oss människor kanske?

Idag när jag köpte kattmat till min katt så fick jag en fiffig matskål på köpet. Den ska förhindra att katten glufsar i sig maten för snabbt och kräks (vilket min katt gjort två gånger den senaste månaden). Det är som en labyrint som maten ligger i som katten måste pilla ut matbitarna ur för att kunna äta. Det var fantastiskt bra underhållning att se min katt sitta och stirra frågande på skålen och peta lite på den med tassen.

Detta kanske är nåt för oss människor? Många förstår ju inte att belöning ska komma efter en prestation (att man genomlidit en jobbvecka är t.ex. inte en prestation - oftast). Det vore väl nåt? Typ ett kylskåp som endast kan öppnas om man springer upp och ner i trapphuset tre gånger, springer några kilometer osv.


Dag 3: - 2 kg

Imorse när jag ställde mig på vågen visade den minus 2 kg jämfört med i måndags. Helt okej MEN jag förstår att det antagligen är vätska som lämnat kroppen (speciellt med tanke på söndagens frossa av kolhydrater). Ser väldigt stor skillnad på kroppen. Smet in på H&M på min dagliga promenad och provade lite bikinis, och till skillnad från tidigare år så känns förhoppningarna om en vassfri sommar inte helt hopplöst långt borta! 

Det roliga när jag målar upp en bild av det här med LCHF är att jag riktigt ser framför mig hur fettet jag äter förhandlar med fettet som sitter på min kropp. Det är som om fettet pratar med kroppsfettet och övertalar det att släppa lite på sin volym: "Du får massa göttigt fett, du vet; sånt som du älskar! Förutsatt att du ger upp några av dina fettceller. Och accepterar att det inte kommer mer sockriga, vita, pösiga kolhydrater." Rolig tanke. För så känns det. Det är som om min kropp kickat igång och släppt iväg det där som gör min kropp plufsig och degig. Hurra!

 


Ketos-stickor

Det här med ketos-stickor... är det något att ha? Bra för motivationen kanske? Och för att hålla koll på om man äter för mycket kolisar? Någon som vet?

Godmorgon!

Åh, va härligt när man masar sig ur sängen och känner hur energimätaren går i topp direkt! Solen verkar vara här för att stanna - detta ska utnyttjas med en härlig promenad! Inte för lång dock. Har börjat få lite ont i ena sidan av höften. Ajaj... Vill inte få någon skada nu som drar ner tempot.

Önskar er alla en härlig dag med massa D-vitamin! :)


Nause - Mellow

Den absolut grymmaste låten just nu är enligt mig Nause "Mellow". Ingen tvekan om att den här låten kommer explodera när sommaren närmar sig! Perfekt tränings - och festlåt ;)


LCHF-lax i ugn

Middagen blev lax i ugn - något som jag äter mindre än en gång om året. Har försökt tvinga mig själv att tänka outside the box med maten nu när jag äter LCHF. När jag åt LCHF för 4 år sedan blev det nästan bara bacon och ägg och jag ryser av tanken på att äta bacon varje dag. Känns inte jättefräscht.

Så det blev alltså:

- lax
- massa purjolök
- grön chilipeppar
- grädde
- torkad dill (massa!)
- och lite ost på toppen

... in i ugnen i ca 30 min på 175 grader.

Till detta åt jag 2 kokta ägg, gräddfil och hackad rödlök. MUMS!! (Det var godare än det kanske ser ut...)


Dagens motion

Helt okej promenad idag! En mil i strålande eftermiddagssol. Torr brygga, smält is och grusiga trottoarer. Börjar det bli vår månntro? :)



Taylor & Jones korv x 3

I söndags hade jag och en kompis en lång diskussion om köttindustrin och jag kom fram till att jag ska försöka dra ner på köttätandet och göra mer medvetna val. Man behöver inte bli vegetarian för att ta ställning till den här debatten tycker jag. Däremot kan man välja närproducerat, ekologiskt, några vegetariska dagar i veckan o.s.v.

Igår åt jag som sagt en vegetarisk lunch och till middag köpte min sambo hem korvar från Taylor & Jones som stoppar helt UNDERBARA korvar i sin egna butik på Kungsholmen i Stockholm. Deras korvar går även att köpa i välsorterade mataffärer men även fast de också är goda så är de man köper direkt i butiken bäst!

De har massa olika korvar gjorda på fläsk, nöt, lamm och anka och kötthalten tror jag ligger på uppåt 90 %. Självklart är de ekologiska. Med andra ord är dessa korvar perfekt LCHF/LCHQ-mat!

Min sambo köpte med sig Andouille (med cayenne och timjan bl.a.), vildsvinskorv med apelsin och timjan och pork chipotle. En av av varje per person blev det och allt (6 st) kostade ca 130 kr. Han åt upp sina tre korvar till middagen medan jag åt hälften och sparade resten till dagens lunch. Alltså ca 35 kr per portion för mig. Väldigt billigt med tanke på vad man får för pengarna! 

Till korvarna åt vi hemgjord coleslaw. Helt underbar LCHF-middag! Nomnomnom. 





Gårdagens LCHF-lunch

Igår gjorde jag en vegetarisk LCHF-lunch som definitivt kommer bli en återkommande favorit! Jag inspirerades av söndagens crepes och gjorde en svampröra med champinjoner, lök, spenat och grädde. Dessutom öste jag på med chilipulver, paprikapulver och en jamaicansk sås som min sambo köpt någon gång som är grym om man vill ha lite mer sting i maten. Den är baserad på habanero-chili och ananas och är så sjukt stark. I en hel panna behövs max 2-3 droppar för att spicea till maten. En gång råkade jag ha i en halv tesked och det gick nästan inte att äta maten!

Åt denna underbara röra tillsammans med lite keso, feta och körsbärstomater. Mums!


 








Vem är jag?

Kom på att jag skriver som om jag vore medelålders... Och eftersom de som läser den här bloggen inte ska få fel bild av vem jag är så kanske jag ska presentera mig lite mer. Jag försöker vara lite anonym, mest för att jag inte vill fläka ut hela mig på nätet. Vikt, kropp och sånt kan ju vara lite känsligt :)

Jag är snart 26 år, bor i Hammarby Sjöstad söder om Stockholm och är egenföretagare inom e-handel. Jag är born and raised i Stockholm och har bl.a. spelat basket i KFUM Söder, utövat friidrott i IFK Lidingö och tränat styrketräning sen jag var 17 ungefär. Jag har en stor förkärlek för powerwalks som är den enda motionsformen jag aldrig tröttnar på.

Jag har alltid varit rätt mjuk (när jag var yngre var jag en liten knubbis) och har definitivt lättare att lägga på mig fett och bygga muskler än att bli av med fettet. En period av mindre träning, lite för mycket fest och ett förhållande som sakta blivit mer och mer bekvämt har tagit mig dit jag är idag, och jag tror det är många som känner igen sig!

Jag är stadiga 184 cm lång och väger just nu 89 kg (har gått ner ungefär 4 kg sen nyår) och satsar på att gå ner till ca 75. Detta är dock inget som är skrivet i sten utan kommer känna efter på vägen vilken vikt och form jag är nöjd med. Jag prioriterar god fysik och en fast kropp framför att vara bara smal.

Där var en liten kort presentation av mig :)




En av de mest uttjatade bilderna som folk lägger upp på Facebook: bruna semesterben med en pool i bakgrunden ;)


Gräddsmoothie

Kände mig nästan som en bov när jag imorse (LCHF dag 2) skulle göra frukost och sträckte mig efter grädden i kylskåpet.

Alltså... Jag är inte den som är den. När jag och en vän började med LCHF (första rundan) 2008 var det INGEN som visste vad LCHF var i min bekantskapskrets och de bara gapade när vi åt grädde med bär till efterrätt till exempel. Trots att jag vet att det är helt okej så kände jag mig som en av dem när jag alltså skulle göra min klassiska morgonsmoothie - denna gång utan banan men med grädde för ökad mättnad.

Receptet är lätt som en plätt!

ca 1 dl röd mjölk
ca 0,5 dl grädde
en skopa kaseinpulver Strawberry Cream
hallon

Gissa om jag blev full av skratt när jag gick in på LCHF-PT:n Philip Lailanis blogg och läste om hans favoritsmoothie haha!

Jag tänkte inte helt fel i morse med andra ord...



ser kanske inte ut att vara så mycket för världen - men den är supergod!


Egenföretagare

Idag tackar jag mig själv för att jag valt att starta eget och jobba hemifrån. Imorse strax innan 6 gick jag upp för att gå på toa och blickade ut från köksfönstret ner på gatan som var helt täckt med snöslask och i mörkret vid busstationen satt någon stackare på väg till jobbet. Uhhh!!

Jag är medveten om att vardagen ser ut så för de flesta men jag är så glad att jag har valt att vara egenföretagare så att jag kan förvalta min egen tid. Oftast går jag upp vid 10 (idealet är i och för sig 9 - jobbar på det ;) ), sätter på kaffe, gör frukost, slår mig ner i soffan framför Efter tio, kollar mail, kollar Facebook innan arbetsdagen börjar på riktigt. Jag har friheten att kunna ta en paus i jobbet och ta en lång promenad, gå till gymet då det är som minst folk mitt på dagen osv. DET är lyx för mig. Inte att jobba arslet av sig för att kunna köpa massa skräp.



En paus i jobbdagen kan se ut så här till exempel: mitt kära Hammarby Sjöstad sett från Södersidan.


Pannkaksmiddag

Gårdagen var som jag skrev i förra inlägget en kolhydratsbonanza. Speciellt middagen som blev en riktig pannkaksmiddag. Min karl stekte upp pannkisar som sedan blir två crepes var + pannkakor med hallonsylt till dessert. Crepsen var HELT underbara. Fyllda med en svamp/lök/spenat-stuvning tillsammans med en sås gjord på gräddfil och löjrom. Tilläggas bör att denna middag snoddes ihop av det vi hade hemma (man tager vad man haver). Det enda som fattades var ost att gratinera crepsen med och lite vispad grädde till desserten. Jag har aldrig gjort crepes hemma men det bort inte alls vara svårt att göra LCHF-pannkakor tycker jag. Har man ett bra recept på själva pannkakorna är ju crepes/pannkakor perfekt LCHF-mat eftersom man kan äta dem med göttiga fyllningar och pålägg!
 

sva


Dagsformen i Under Armour




Dagens outfit/form i nyinköpta tights + linne från Under Amours utförsäljning i helgen samt jacka från Adidas. Helgens kolhydratsbonanza har satt sina spår. Det ska rådas bot på!


Söndagspromenad

Tyvärr hade jag inte igång Runkeeper igår då jag tog en låååång promenad på Djurgården med en vän men stegräknaren talade sitt tydliga språk när den slutade på lite över 19 000 steg när jag kom hem. Så ska det se ut! Helst varje dag.



I´m back!

Motivationen att träna har det inte varit något fel på - dock har bloggandet inte varit på topp. Men nu känner jag att jag är motiverad att hålla både igång träningen, kosthållningen och bloggandet :) Kom precis hem från gymet efter första passet sen 29 januari (skäms på mig...). Dock har jag hållit igång genom att ta långa och snabba powerwalks nästan dagligen. Känner mig fastare i kroppen redan. Nu ska jag bara kombinera detta med träningen.

Så nya upplägget ser ut som följer:

4 x /vecka stryka på gymet
4 x /vecka PW minst en mil i högt tempo

Dessutom börjar jag idag med LCHF/LCHQ. Ska bli spännande att följa resultaten!





Dagens motion

En mil i + 5 grader och strålande sol, hittade en ny favoritrunda som funnits framför näsan på mig hela tiden! Södra och norra Hammarbyhamnen runt, 10,02 mil, ca en och en halv timme. Helt perfekt enligt mig!


Söndagsfrukost

En underbar söndag med långfrukost, vila, storstädning och Gossip Girl-maraton har passerat. Nu blir det sängen med Revenge och äppelpaj. Imorgon är det ny vecka med ny energi!


1,1 mil

Sådärja! NU förtjänar äntligen den här bloggen epitetet hälsoblogg. 1,1 mil powerwalk i regn och rusk blev det. Jag har genomsvettig och har en stor blåsa under foten - bevis på att jag tog i allt jag hade.


Mintgrönt från Zara

Åh, jag längtar efter att få dra på mig mina mintgröna stuprör jag köpte på Zara i Barcelona. Jag är nog inte ensam om att tycka att mintgrönt är den absolut finaste färgen i vår (eller någonsin?) Mintgröna jeans tillsammans med min cognacsfärgade skinnjacka i mjukaste lammskinn med fårskinnskrage. Känns avlägset när man tittar ut genom fönstret....


Vintervy

Jag är bortskämd med grymma träningsmöjligheter bara fem minuter hemifrån. Hammarbybacken och Sickla-sjön är två fantastiska rundor beroende på vilken sorts intensitet man är ute efter. Hammarbybacken upp en svettig sommardag är smärtfylld njutning. Och en skön vinterprommis runt Sickla-sjön är terapi en dag som denna när jag suttit inne sjuk nästan hela veckan.



Realistisk målbild: Brooklyn Decker

Har man som jag ingen timglasfigur kan man inte se ut som Kim Kardashian. Har man en en päronformad kropp kan man inte se ut som Cameron Diaz. Ska man ha en målbild ska den bannemig vara REALISTISK och jag har hittat min realistiska målbild. Låt mig presentera....




...Brooklyn Decker.

Hon är ungefär samma kroppsform som jag och jag skulle gissa på att jag har ungefär 20-25 kg tills jag ser ut ungefär så här. Mjuk utan att vara fläbbig, definerad utan att vara bitig, slank utan att vara spinkig. Något att sikta sig in på helt enkelt :)

Sen frukost

Smoothie på whey80 jordgubb, hallon, banan, ananas, mjölk och linfröolja + några mandlar. Mums! Matchar med ananasljuslyktor från Habitat.


Moroccan Oil "Treatment"

Jag fick för en vecka sen min rosa, fluffiga, perfekta bild av håroljan Moroccan Oil totalt krossad av min mamma. Jag köpte en miniflaska i mellandagarna som tog slut när jag var i Barcelona med min mor. Hon passade då på att kika på innehållet i den "magiska" oljan. Jag som försöker vara medveten i mina val av skönhetsprodukter ville helst inte höra hennes dom då min mamma (otroligt kunnig på området) är brutal i sina sågningar av alla produkter som är fullproppade med silikoner, paraffinoljor och annat skit.

Och ja... Den här "fantastiska" oljan som jag smort in håret med varje dag (även då det varit smutsigt då jag trott att det ska ta suga upp arganoljan som en inpackning) innehöll mest av allt silikoner och knappt någon arganolja alls!

Silikoner finns i massor av skönhetsprodukter som t.ex. schampoo, balsam, hudkräm, osv för att ge ett glansigt, mjukt, följsamt intryck men gör egentligen det motsatta med håret/huden. Silikonerna lägger sig som en hinna runt t.ex. hårstrået och täpper till. Tänk typ silikon som du tätar köksvasken med! För varje gång du smörjer in dig med silikonbaserade produkter så lägger sig ännu en hinna på de föregående och bygger upp ett tjockt lager av silikon. Ingen fukt eller näring når således håret/huden. I längden torkar silikonerna ut och för att åtgärda detta smörjer man in ännu mer osv osv. Det är alltså en ond cirkel som bara förvärrar mer och mer ju längre man använder sig av dessa produkter. Dessutom är det svårt att tvätta bort silikoner eftersom de inte är vattenlösliga. Man måste använda sig av s.k. tensider för att få bort dem och det sliter även det! Dessutom finns det fall då tjejer som blonderat håret med silikonhinnan kvar i håret har fått håret förstört p.g.a. kemiska reaktioner.

Ska jag vara ärlig så märkte jag detta redan innan min mor "broke the news". Jag började använda Moroccan Oil runt nyår och flaskan tog slut nu i mitten av februari och även fast håret såg jättefint ut när jag använde oljan (snacka om att luras) så var det helt knastertorrt innan tvätt och jag såg hur mina slitna toppar kröp längre och längre upp. Vill inte ens tänka på hur det hade mått om jag fortsatt använda den...

Så... VARNING för denna skit! Jag vet, tjejer. Man faller lätt för snygga, trendiga förpackningar som alla kändisar använder, men var snälla mot er hud och ert hår och granska innehållet på era produkter. :)


Värt att tänka på

... nästa gång man ligger i soffan med handen i godispåsen och inte orkar pallra sig upp till gymmet eller ut på en powerwalk.


Juice Heaven i Barcelona



Är det bara jag som tycker det ibland kan vara förbannat oinspirerande att handla frukt och grönsaker och andra nyttigheter? I alla fall hemma i Sverige. Efter en femdagarsvistelse i Barcelona för en vecka sedan har jag plötsligt en helt annan syn på det här med frukt och grönt. I La Boqueria, Barcelonas saluhall riskerade man inte direkt att mötas av en stor mögelfläck när man vände och vred på frukerna. Allt kändes så fräscht och gott och priserna ska vi inte ens tala om! En sån här juice kostade mellan 1-1,5 euro dvs under 15 kr och smakerna var allt från ananas/kokos till kiwi/jordgubb. Jordgubbarna kostade 2 euro kilot (!!!!), var stora som mandariner och så himla söta. Bodde jag i Barcelona skulle jag handla all min mat i saluhallen. Eller så kanske det är så att man intalar sig att "man skulle bara man hade...". Dåliga ursäkter? ;)


Pukka Green Tea Mint

Det här känns verkligen inte som en hälsoblogg hittills... Inte minst med tanke på att jag blir helt andfådd och slut av minsta lilla ansträngning. Alltså bokstavligt talat frustar så fort jag städar upp lite här hemma. :(

Sitter och försöker dricka upp mitt 1 liter Pukka Green Tea med mintsmak som är ett av de absolut godaste gröna teerna jag provat! Ska försöka göra det till en daglig vana att koka en liter av det här på morgonen och sen dricka upp det under dagen. Bra för ämnesomsättningen :) Det som är bra med det här teet jämfört med andra gröna teer tycker jag är att man kan ha i påsen och dra hur länge som helst utan att det blir beskt. Vet inte riktigt vad det beror på (grym kvalitet?) men jag gillar att smaken blir så stark utan att man får beskheten på köpet.

Finns i MASSA härliga smaker och med olika funktioner som Detox, Harmonise (för kvinnor....), Relax osv. Designnörden i mig älskar även att förpackningarna är så ruskigt snygga. Vill ha en hylla i köket bara för de här förpackningarna så att de får synas :)


Withings WiFi Personvåg

Hittade en helt fantastisk pryl via Philip Lailanis blogg! En wifi-våg som mäter ditt BMI, fettprocent och självklart vikt. All information lagras automatisk på en server så du enkelt kan logga in på datorn eller iPhonen och kolla din viktkurva och alla siffror. Dessutom kan man vara flera som väger sig på vågen - den håller själv reda på vem som är vem på nåt sätt. Priser svider lite såklart (1495 kr) men det kanske är värt det? Snygg är den också! Får se vad för ekonomiska utsvävningar som tillåts efter löning ;)

Finns på CoolStuff.se


Godmorgon!

Tack gode gud! Mår mycket bättre idag. Bänkade mig för någon timme sen framför datorn med en kopp kaffe och en stor kaseinsmoothie gjord på lättyoghurt, kasein (jordgubb), frysta jordgubbar, banan och en skvätt linfröolja. Nu blir det till att svara på en miljard mail som hamnat i skymundan, städa lite och kurera mig lite mer.

Barnfetma och LCHF

På tal om det förra inlägget så skulle jag vilja kommentera den här debattartikeln som publicerades i Aftonbladet efter Kvällsöppet-debatten.


VARFÖR måste barn få äta lördagsgodis och bullar? På riktigt? Att säga att barn måste få äta bullar är som att säga att det är min mänskliga rättighet att äta en flottig bakispizza när jag är bakfull. Nej, nej, nej det är inte min rättighet, det är ett val jag gör och förhoppningsvis så vet jag konsekvenserna av att äta bakispizzan och förhoppningsvis vet jag att jag inte kan äta pizza varje dag. Men barn gör inte sina val själva. Barn SKA inte ta beslut som vad de ska äta till middag eller om de ska få äta bullar. Allt går genom föräldrarna och om föräldraras attityd är att "det är väl en självklarhet att lillkillen ska få ett Happy Meal på Donken!" så är det väl klart att barnen får problem med vikten?

Jag har alltid varit chubby som barn och haft problem med vikten. När jag var 14 vägde jag 63 kg till mina 163 cm. Då var man inte lika upplyst om farorna med tillsatser, glutamat, socker m.m. Det fanns bara minimjölk hemma som smakade vatten men till frukost serverades sockerproppad Yoggi med sockriga flingor. När jag blev gammal nog att gå hem själv efter skolan och skulle laga mat själv fanns det bara mat typ pasta med pulversås. Det är så sjukt när jag ser tillbaka på det; att man (inte bara mina föräldrar) trodde att minimjölk var bra för vikten och inte fattade att yoghurt med 8 procent socker var faran - inte standardmjölk.

Jag beskyller inte mina föräldrar för att vara oansvariga - de visste inte bättre. Men hade jag istället fått LCHF-baserad mat med bra kolhydrater till (t.ex. råris, matvete, quinoa osv) hade jag med all säkerhet inte haft samma problem med vikten som jag har nu. Att ge sitt barn LCHF-inspirerad kost och tillsätta bra kolhydrater är inte en diet, det är en kosthållning, och det tror jag är väldigt viktigt att skilja på.

Problemet med barnfetma är inte en bulle någon gång i veckan. Det är kosthållningen som oftast kommer med attityden "klart barnen ska få lördagsgodis, bullar, äta på McDonalds". Problemet är föräldrar som själva väger 140 kg och utan att reflektera låter sina barn gå samma öde till mötes. Fokusera på dem, inte på att föräldrar som t.ex. Katrin Zytomierska ger sina barn LCHF-inspirerad mat + BRA kolhydrater.

LCHF - extremdiet?

Som många (de flesta?) andra har även jag följt debatten om LCHF som har pågått de i något år och speciellt den senaste tiden. Igår kollade jag på måndagens Kvällsöppet där man debatterade LCHF och LCHF för barn med Katrin Zytomierska, Kostdoktorn m.fl.

Jag har själv ätit LCHF under ca ett halvår 2009 och ur viktnedgångssynpunkt var det nog det bästa jag gjort i hela mitt liv. På tre månader gick jag ner ca 12 kilo och förbättrade min fysiska form något enormt. Jag gick från att inte kunna springa en kilometer utan att bli anfådd till att kunna springa 45 minuter i relativt högt tempo utan problem.

Jag tycker hela debatten är så otroligt löjlig. De flesta som provat och tagit det seriöst har mått superbra och uppnått fantastiska resultat. Vissa mår inte bra och avbryter då "dieten" (livsstilen?) Jag förstår inte vad det är att debattera om? LCHF är ju inte längre någon extremdiet som så många "experter" på motståndarsidan kallar den. Det är inte längre ost med smör på till mellis eller fläskfilé som badar i smör. Det är god, mättande, RIKTIG och näringsrik mat. Det enda man egentligen avstår är frukt, spannmål, till viss del rotgrönsaker, vissa grönsaker och självklart socker. Vad är det folk har emot det här sättet att äta? Jag tolkar dessa ständiga debatter som en rädsla för att få snabbmakaronerna, pommes, det vita brödet och lördagsgodiset tagna ifrån sig!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den här debatten och min syn på det hela och det kommer jag göra. Men jag börjar såhär.


LCHF-middag. Baconröra, stor sallad och bea.


Kasein Cookies and cream

Jag har kört kaseinpulver istället för traditionellt vasslepulver i ca två månader. Jag använder det huvudsakligen i mina frukostsmoothies och som mellanmål för att få i mig extra långsamma proteiner och minimera kaloriintaget. Man blir verkligen mätt och nöjd och jag känner rätt stor skillnad mot Whey80 som jag har kört tidigare. Jag är verkligen inget träningsfreak som håller en strikt kost - långt ifrån - och just därför tycker jag det är skönt att äta ett proteintillskott som inte enbart passar för träning! Eftersom kasein innehåller långsamma proteiner går det jättebra att äta kasein precis innan man går och lägger sig vilket jag tycker är skönt om man är hungrig vid läggdags!

Jag köpte mitt kaseinpulver (jordgubb) på Träningsspecialisten men är lite sugen på att prova Cookies and cream-smaken. De säljer ut kasein till extrapris 199 kr (ord. 369 kr) så det är ett riktigt kap!

Här och här skriver Martina - Health and science om kasein!


Sjuk

Är så himla trött på att vara sjuk nu. Började året med över 1 veckas influensa och nu efter två dagar så kryper det i hela kroppen. Vill komma igång med träningen igen och påbörja LCHF/LCHQ! Hoppas att jag mår bättre i helgen så jag kan komma igång igen.

Hej.

Det känns rätt ironiskt att starta en hälsoblogg en dag som denna. Snömodden har smält bort och lämnat sjöar av sörja efter sig på gatorna, men det är inte något jag märker av för jag ligger nerbäddad i sängen under dubbla täcken, med dubbla tröjor, mjukisbyxor och sockor. Nyser, snörvlar och mår allmänt dåligt.

Med en och en halv månad av 2012 i ryggen kan jag konstatera att jag hittills är nöjd med vad jag åstadkommit. Jag har gått ner 4 kilo, haft en vit månad, och nästan helt slutat röka. Jag har fått upp flåset, börjat bygga upp mina muskler och har en helt annan inställning till min hälsa jämfört med för bara två månader sen.

Den här bloggen skriver jag mest för mig själv men om du vill följa mig på min hälsoresa mot ett lättare, starkare och hälsosammare liv är du välkommen att följa med!

Nu kör vi!


RSS 2.0